1 november | ROC Noorderpoort
Header

Keynote-speaker Anne-Marie Rakhorst

Duurzame verbindingen in het primaire proces van het MBO’   

De duurzame toekomst zit en wordt gemaakt op school. Welke verbindingen maken we in het

primaire proces met onze studenten en medewerkers op weg naar de duurzame toekomst.

 

Ondernemen betekent voor Anne-Marie kansen benutten die zich voordoen en daarbij je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Sinds ze in 2000 Zakenvrouw van het jaar werd, deelt ze haar kennis en enthousiasme actief met een breed publiek. Ook is ze ambassadeur van en (bestuurs)lid bij verschillende duurzame initiatieven.

Ze is eigenaar en initiatiefnemer van het onafhankelijke platform Duurzaamheid.nl, dat samen met betrokken bedrijven, maatschappelijke organisaties, experts, overheden en particulieren Nederland verder wil verduurzamen. Ook stond ze aan de wieg van het initiatief ’17 doelen die je deelt’, dat Nederland kennis laat maken met de Sustainable Development Goals. Eerder richtte ze het succesvolle Search Ingenieursbureau op.

Het ‘verschil maken’ als verbinding naar de duurzame toekomst

Anne-Marie zet als ondernemer, investeerder en publicist mensen in beweging richting een duurzame economie en leefomgeving. “Ik wil zoveel mogelijk positieve impact creëren. Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. De uitdaging voor mij en voor ondernemingen is om de kansen te grijpen die er liggen. Ondernemers hebben de sleutel in handen voor een duurzame toekomst.”